Relatietherapie bij stellen met agressieproblemen

Relatietherapie bij IDEE bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal een tot drie weken zit. We voeren de gesprekken live of middels Zoom of Skype, net waarbij jullie je prettig voelen.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met mij (Conny Heuvelman) wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht voor zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Notabene: een traject relatietherapie bij stellen met agressieproblemen duurt gemiddeld genomen langer dan een gewoon traject relatietherapie en vereist veel commitment.

Relatieweekend

Wanneer jullie problematiek zich daartoe leent en jullie maar weinig tijd hebben of bang zijn het te laten versloffen, kun je ook een intensief traject volgen, ons Relatieweekend. De gesprekken kunnen live gevoerd worden of online middels Zoom.

Het Relatieweekend is uitermate geschikt voor stellen die:
- In een korte periode snel resultaat willen zien.
- Al lang met complexe problemen worstelen.
- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie.
- Graag praktisch advies krijgen.

Het Relatieweekend is een intensief programma van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel in de ochtends als middag, zondag enkel 's ochtends.

In de praktijk blijkt dat meerdere gesprekken in een korte periode helpen om sneller dieper op de problemen in te gaan. Een Relatieweekend geeft daarom vaak een beter resultaat dan gesprekken gespreid in de tijd.

Als je meer over relaties en onze begeleiding op dat vlak wilt weten, kun je natuurlijk ook kijken op onze site daarover: www.relaties-idee.nl.

[www.relaties-idee.nl]

Conny Heuvelman

Binnen IDEE ben ik, Conny Heuvelman, degene die gespecialiseerd is in relatietherapie. Ik ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal. Ik heb vele jaren ervaring op dat vlak; een liefdevolle vrouw die emphatisch en invoelend is.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ik voel waar het goed zit in de relatie en welke weg jullie hebben te lopen om het beter te krijgen.

Mijn specialisaties in relatietherapie zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, schuld en schaamte, verdriet en rouw, oude pijn en trauma's uit de jeugd. Ik begeleid ook vaak stellen waarin boosheid of agressie op een of andere manier een rol speelt of gespeeld heeft.

Methodes

Mijn methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Geen houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues, drinken. Traumata, ziekte, verlies en rouw. Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Volgende pagina

Advies bij agressieproblemen

Begeleiding

Agressietherapie - Relatietherapie bij agressie in de relatie - Advies bij agressieproblemen - Overige begeleiding

Menu

Home - Info over boosheid & agressie - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo