Misschien raar maar toch

Wat wij vaak zien bij mensen met agressieproblemen is dat ze een onvermogen hebben ontwikkeld om op een fatsoenlijke manier met anderen om te gaan. De omgang met anderen is uit balans geraakt en kenmerkt zich door uitersten in gedrag.

Vaak gaat het dan om mensen die van alles oppotten, altijd zo vriendelijk mogelijk blijven en dan, wanneer het niet meer gaat, ontploffen.

Waar je in de boosheidstraining focust op loskomen van je traumatische ervaringen, stress en voorkomen van je boosheid, focus je in de training Assertief Connecten op het in balans brengen van denken, voelen en doen.

De training Assertief Connecten is een vervolg op de Boosheidstraining. Voor velen, speciaal degenen met enkel lichte boosheidsklachten, is het zelfs dé training om te volgen in plaats van de Boosheidstraining.

Wanneer de training Assertief Connecten

Het is meestal zinnig om de training Assertief Connecten te volgen als je geregeld een of meer van het volgende ervaart:

- Ik voel me onzeker in mijn relatie
- Ik heb de neiging om bij conflicten weg te lopen
- Ik laat mijn partner voorop lopen
- Ik ben niet goed in het bewaken van mijn grenzen
- Ik sluit me af voor mijn eigen emoties
- Ik sluit me af voor de emoties van mijn partner
- Ik vind het moeilijk initiatief te nemen
- Ik vind het moeilijk een eigen mening te hebben
- Ik laat me overspoelen door de omstandigheden
- Ik communiceer slecht en ben niet open
- Ik weet niet hoe ik overkom
- Ik kan niet omgaan met afwijzing
- Ik voel me ondergesneeuwd door mijn partner

De training Assertief Connecten is een groepstraining waarbij je leert om denken, voelen en doen bij elkaar te brengen zodat je je gebalanceerd kunt gedragen in je relatie en op je werk, precies wat de situatie op dat moment vereist. Het is ook een brede, gelaagde training op het vlak van persoonlijke groei.

Na afloop

Na afloop heb je meer zicht op je eigen gedrag en dat van anderen en ben je beter in staat op een juiste manier je eigen grenzen te bewaken.

Je treedt lastige situaties zelfbewuster tegemoet en gaat makkelijker om met emoties, zowel die van jezelf alsmede die van anderen. Je communicatie is opener en je bent sociaal vaardiger.

Hoe zit de training in elkaar?

Het is een training met meerdere lagen waarbij de aanpak én persoonlijk én groepsgericht is. Het niveau is HBO/HBO+/WO/WO+.

Het zwaartepunt ligt bij een set oefeningen met thema's die voor iedereen herkenbaar zijn zoals contact maken, veiligheid creëren, ruimte innemen, kritiek en waardering geven en ontvangen, feedback geven, initiatief nemen, grenzen stellen, emoties voelen en verwoorden, jezelf onthullen.

Deze oefeningen, in feite aanleren van nieuw gedrag en anders leren kijken naar jezelf, werken we vooral door middels rollenspel. Daarnaast gebruiken we groepswerk, praten, counseling en huiswerk.

Leren in een groepstraining doe je anders dan in een traject een-op-een. In een groep leer je vooral veel van en door elkaar. Je ervaart direct hoe anderen op je reageren en ziet de gevolgen van je gedrag. Theorie is belangrijk maar ervaring en inzicht zijn dat nog meer.

Praktische informatie

Lees ervaringen over IDEE's Assertiviteitstraining op Springestâ?

In het voorafgaande intakegesprek bekijken we of de training aansluit bij jou en je problemen. Een groep telt 8 of 9 deelnemers. Dit garandeert dat we elke deelnemer op persoonlijk niveau kunnen begeleiden. Trainers zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut-trainer-coach.

Wij werken op een persoonlijke manier en met veel betrokkenheid. Deze training geven we al sinds 2003 meerdere malen per jaar. Dat betekent dus vele jaren ervaring; vele honderden hebben hem inmiddels gevolgd.

Corona

Ook al waart het Corona virus rond, toch hebben we gekozen voor live- en niet voor onlinetraining. Leren over contact, relaties, persoonlijke interactie en kwetsbaarheid doe je het best in het echt. Uiteraard nemen we tijdens de trainingsdagen wel alle noodzakelijke maatregelen in acht wat betreft afstand houden en dergelijke.

De training in het kort

Duur

5 dagen (10-17u) in ongeveer twee maanden.

Deelnemers

Acht of negen personen.

Extra

Na afloop een afrondend gesprek.

Data

Tarieven

Volgende pagina

Overzicht trainingen

Training

Overzicht trainingen - Boosheidstraining - Assertief Connecten

Menu

Home - Info over boosheid & agressie - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo